top of page

Gruppverksamhet Mindfulness/meditation/yoga


The most precious gift we can offer others is our presence. When mindfulness embraces those we love, they will bloom like flowers.”

~ Thich Nhat Hanh


 Ny kurs i minsfulness och yinyoga startar 6/2, 18.30-20.00. Mer information på Medborgarskolans hemsida: https://www.medborgarskolan.se/arrangemang-sok/mindfulness-och-yinyoga-1351738/


 


Yoga med Sky Akasha på valborgsmässoafton i Ystad: FB-evenemang:

https://fb.me/e/2DFE31Uv2


Mindfulness (medveten närvaro) hjälper oss att få perspektiv på våra tankar, känslor och vanor. Det är en övning i att rikta uppmärksamheten mot det som sker just nu. Ofta blir det en hjälp att stilla sinnet och känna ökat lugn. Det kan ge bättre sömn, ökad koncentrationsförmåga och fokus, tydligare kontakt med den egna kroppen och de egna känslorna. Medveten närvaro går att träna när vi äter, duschar, promenerar mm. Det är ett förhållningssätt som innebär mycket mer än ren meditation. Värderingar såsom vänlighet mot både oss själva och andra, och nyfikenhet på oss själva och vår omvärld, präglar också metoden och teorin. 

Yinyoga är blandning av yoga, mindfulness och kinesisk medicin, med fokus på qi-livsenergi i kroppen.  Den jobbar på den djupa bindväven, fascian.  Man stannar längre i ställningarna, vilket också blir meditativt. Att stanna lite längre i varje ställning i passiv stretch blir en form av akupunktur utan nålar. Man kommer åt kroppens energimeridianer och ökar rörligheten. Yogans fokus är att känna in vad den egna kroppen och det egna sinnet behöver just i stunden. I kombination med korta övningar i mindfulness händer det ofta något i processen mellan kropp/sinne som var och en får möjlighet att utforska.


Välkommen att prova!

bottom of page